13 Haziran 2013 Perşembe

4. hafta 4. gün

Kütüphanede 1 kayısılı activia, çeyrek avuç bademle KAHVALTI.

1 kayısılı activia ile ARA ÖĞÜN.

4. hafta 3. gün

Kahvaltı: Çırpılmış baharatlı yumurta, bir çay tabağı dut, bir çay tabağı kiraz, badem

Ara: 3 kuru erik

Ara: 1 muz, badem

Öğle: 2 tabak tarhana çorbası

Akşam: Karışık mevsim salata, tex mex acılı tavuk sote, 1 tatlı kaşığı patates püresi

Tüm gün oturarak çalıştım. uyku düzenim felaket. 1 litre su. Sıfır hareket. Çok yorgun ve moralsizim.

11 Haziran 2013 Salı

4. hafta 2. gün

Sabah kalktım, duş aldım, ilacımı içtim, okula getireceğim yemekleri çantaya yerleştirdim. Sekiz buçuğa doğru evden getirdiğim 1 kase kiraz, 10 badem ve içine tarçın katılmış sade activia ile KAHVALTI yaptım.

Gönderdiğim bir bölüm üzerine bir hocadan berbat eleştiriler aldım. Emek var, insan psikolojisi diye bir şey var, insan biraz insaflı ve yapıcı olur yahu.. Neyse, bu haftaiçi insan üstü bir çabayla çalışmam gerekiyor. Çok önemli bir hafta.

Ekstra spor yapabileceğimi sanmıyorum ama bunalınca kampüste yürüyecek zaman bulurum umarım.. Bana ve çalışan didinen herkese kolay gelsin..

ÖĞLE: 1 küçük tabak zoddle, yarım porsiyondan az tavuk sote, uno kepekli stick bir küçük paket.

ARA: 1 kayısılı activia (tarçın eklenmiş) 3 badem

ARA:  8 gün kurusu, yarım avuç badem

1,5 litre su,2 kupa yeşil çay.

AKŞAM : zeytinyağı gezdirilmiş yoğurtlu semizotu salatası, yerım tabak patatesli tavuk yemeği.

Akşam yemeğinden sonra tek tükettiğim şey yarım litre suydu.

Spor yok.



10 Haziran 2013 Pazartesi

4. hafta 1. gün

sabah canım pek bir şey çekmedi. peklik de sinirimi bozuyordu. sabah ilacımı içtim.

2 kayısılı activia(tarçın eklenmiş), 3 kuru erik, 10 badem. üstüne alman form çayı ve yeşil çay.

(neyse işe yaradı..)

ÖĞLEN: 1 kase dolusu tarhana çorbası (ev yapımı).

ginseng, centrum, imeeden.

çalışırken kalkıp 10 dk yürümekten başka hareket yok akşama kadar.

ARA: 6-7 çiğ badem

AKŞAM: azıcık zeytinyağı gezdirilmiş ev yapımı yoğurtlu semizotu, zoddle (traşlanmış kabak ve hala sıkılmadım bence şahane bir lezzet), baharatla ve zeytinyağı ile marine edilmiş kuşbaşı tavuk sote.

ARA: 4 kuru erik, çeyrek avuç çiğ badem. 1 kupa yaseminli yeşil çay, 50 kuruş büyüklüğünde eti karam bitter çikolata (normal saatte yatsam hiç gerek duymazdım bu ara öğüne ancak oturup teze bir bölüm yazdım o yüzden beynime glikoz takviyesi lazım diye düşündüm. :) 2'ye doğru da yatağa gidiyorum.

1.5 litreden fazla su içtim.
zorunlu hareketsizliğim dışında bir sorun görmüyorum pek gerçi paris bloglarına bakacağıma 3 mil leslie yapsaydım hem şu an olduğum yere söylenmez hem paris özlemimi depreştirmez hem de hareket etmiş olurdum.

bir de aylar sonra bugün evimde 3 kap yemek pişirdim, eşimle karşılıklı yedim. iyi ki bitmiş proje ben bu huzuru özlemişim yahu.. tez de bitse bi..


3. hafta raporu

4. haftaya başlamadan bu postu gireyim istedim ancak içeriğini daha sonra geçen haftaya bakıp inceleyip güncelleyeceğim.

3. hafta 7. gün

öğlene doğru geç kahvaltı: 1 tavada yumurta, beyaz peynir, badem, kuru erik, zeytin, domates, salatalık, 2 wasa, bir çay kaşığı çiçek balı eklenmiş siyah çay.

ara: 6-7 ceviz, kuru erik (4 tane sanırım)

ÖĞÜN: 1 derin yemek tabağı dolusu dünden kalan kabaklı kırmızı mercimekli bol baharatlı diyet çorba.

AKŞAM: arkadaşımın düğününe gittik. soğuk ordovr tabağından 2 sarma, naneli süzme yoğurt, acılı ezme, közlenmiş patlıcan, yağsız yeşil salata, beyaz peynir, 1 roll kepek ekmek. içki yok. ara sıcak yok. beşamel soslu tavuğun beşamelini sıyırdım havuç ve kabak garnisi ile yedim.

gündüz 3 gün üzerine evden çıkıp maket alışverişi ve düğüne gittim. başka da aktivite yok..

bir de peklik problemim var. sinirimi gerim gerim geren. bu güne dair önemli detay.

1,5 litre su.

3. hafta 6. gün

sabah tartıldım ancak 70.8 mi 70.9 mu çıktım tam hatırlayamıyorum ama 70'lileri görmek bana 602lılara çok yaklaştığım anlamına geldiği için acayip mutluluk ve güven verdi.

sabah gürültüden bölük pörçük uyudum, 12 civarı tam anlamıyla kalktım denebilir. 13:30 ilk öğün oldu. kalkınca ilacımı içtim.

KAHVALTI: 2 beyaz+1 tam çörekotu, karabiber, pul biber ile çırpılmış yumurta, badem, siyah zeytin, az z.yağı eklenmiş söğüş domates salatalık, gecede suda bekletilmiş 3 gün kurusu, 1 küçük demlik yeşil çay. wasa yedim mi yemedim mi hatırlamıyorum..

1.5 litre karbonatlı su

yeşil çay, 7 otlu çay.

ara öğün: çeyrek avuç badem, 1 kase beyaz dut, 1 küçük kase kiraz.

ANA ÖĞÜN: maalesef çooook geç saatte. 22:30'dan sonra sanırım, neyse ki 3'e doğru uyudum.
1 kase cacık, 1 derin yemek tabağı kabaklı ve kırmızı mercimekli bol baharatlı çorba.
centrum, imeeden, ginseng.

evdeydim hiç fiziksel aktivite yok. tez sağolsun..

7 Haziran 2013 Cuma

3. hafta 5. gün

Dün işten sonra kendi evime geçtim. insanın kendi düzeni gibisi yok, en sevdiklerinin yanında bile olsan insan kendi düzenini arıyor. hele benim gibi kendi alanına düşkünsen.

Dün gece midem çok kazındı ama baktım sabahlayamayacağım hiiç düşünmedim bile bir şeyler atıştırmayı.

Su içtim, bir şeyler okudum, yazdım, çizdim ve yattım.Sabah yine inşaat gürültüsüyle uyandım. sabır..

Gece yatmadan dün yaptığım kırtasiye alışverişi sonucu edindiğim bembeyaz yapraklı deftere pastel rengi kalemlerle bana ilham veren şeyleri yazdım. Fena bir gün geçirmemenin, altından başarıyla kalkılan sunumun ve kendimi sabote etmediğim günün iyi hisleriyle uyudum.

Yatakta bir süre daha uyumaya çalışıp sonuç alamadıktan sonra kalktım. Tartıldım: 72.2. Önceki tatılmamda (1 haziran'dı sanırım) 71.7 çıkmıştım. sonra nasıl saçmaladığımın ve bağırsak tembelliğimin kaydı burada. buna da şükür halindeyim. pes etmeden devam (bu da durmak yok yola devam sloganına benzediğinden sinir etti beni şimdi..).

İlacımı içtim, evi birazcık topladım, çalışma masamı hazırladım, kahvaltımı hazırladım.

KAHVALTI: 2 tam+1 yumurta sarısından çırpılmış yumurta (deniz tuzu, çörek otu, bol pul biber ve karabiber ile), 2 wasa fiber (wasa yazdığımda wasa mini sandwichleri değil sunta gibi plaka halindeki wasaları kastediyorum), 10 çiğ badem. (ee daha n'olsun? :) )

ARA: geç bir ara öğün oldu biraz. bir kupa ılık suda bekletilmiş 3 gün kurusu iyice yumuşadığında, peçete ile fazla suyunu aldım, içlerine yarım ceviz koydum (toplam 1.5 ceviz içi yani). üzerine tarçın serptim ve içine bol karanfil atılmış yaseminli yeşil çayla götürdüm. bunu her tatlı aşerdiğimde yaparım artık resmen incir tatlısı bu. suyu iyi süzdürmek, fazlasını peçete ile almak püf noktası.

1 büyük kupa mate çayı, içinde çubuk tarçınla.

II. ANA ÖĞÜN: 2 kabaktan zoddle (traşlanmış çok az su ve zeytinyağı ile pişirilmiş kabak)

ARA: 1 kayısılı activia (tarçın eklenmiş), yanında altı badem

AKŞAM YEMEĞİ YERİNE: 1 kase kiraz, 1'2 orta boy kase dut.

gün içinde 1.5 litre karbonatlı su

yatmadan karanfil eklenmiş yeşil çay.
 imeedenx2, centrum, pmega 3 x2, ginsengx2.

tüm gün evdeydim ama ev içinde normalin aksine hareketliydim.


6 Haziran 2013 Perşembe

3. hafta 4. gün

sabah uyuya kaldım resmen. işe taksiyle gittim. bir ton eşyayla. kahvaltıyla öğle yemeği 12:00 civarında birleştirilmiş bir öğün oldu, çok tatsızdı..

İLK ÖĞÜN: bir kase mercimek çorbası, 3 peynirli (hellim, beyaz p., taze kaşar) salata

ARA: 2-3 gün kurusu

AKŞAM:  tavuk göğüs ızgara, 1 büyük bardak hazır ayran, söğüş salata, 1-2 çorba kaşığı bulgur pilavı (bunları da kampüste yedim, çok lezzetsiz ve kalitesizdi bu da..) üstüne bir orta boy cafe latte

ARA: 4 kuru erik, 10dan fazla çiğ badem

kampüste 25 dk yürüdüm. yürüyüş amaçlı ve duraklamadan ama temposu yüksek değildi tabii ki.

1400 ml su

1 koca kupa yeşil çay, 1 koca kupa alman çayı (bağırsaklarım çalışmıyor resmen),

5 Haziran 2013 Çarşamba

3. hafta 3. gün

sabah gaz sancısıyla kalktım. ve pişmanlıkla ama çok enteresan tüm o yürüyüşler bedenimi belirgin şekilde değiştirdi, cidden daha ince görünüyorum aynada, pantolonum bollaştı. tüm bu 3 günlük hayvani yemelerime rağmen..

haa bu bendeki şuursuzluğa çare oldu mu. başlangıçta pek değil..

açtım, yetişmesi gereken bir işle ilgili mail gelmişti, dünün pişmanlığı vardı, gittim ekşi mayalı tam buğday unu ekmekten 3 dilim kestim, tereyağı sürdüm, tuz ektim yedim. daha da yerdim.. yerdim de kızım kalk stres olacağına işini gücünü planla ve çalış dedim.

sonrası yeşil çayımı yaptım, masama 1.5 litrelik suyu koydum, gunun kalanını protein ve yesillikle telafi edeceğim ve en az bir saat yuruyusle.

su 3 hafta benim için cok onemli, elimdeki işler, dönemin kapatılması, yeni projeler.. o yüzden konsantrasyonumu çok şeye bölmektense, işlerimi düzenleme, maddi olarak akıllıca davranma kararlarımı uygulama bir de düzgünce beslenip yürüyüş yapmaktan başka bir şeyle uğraşmak istemiyorum. hep sosyal olayım, hem eğleneyim, hem o hem bu şu dönemi değil benim için şu ara.. zamanımı düzenli olarak ayırdığım diğer tek şey sosyal medyadan eylemleri takip etmek. bu sansür süreciyle ilgili bir çalışma için de veri topluyorum. bu günleri unutmayıp tarihe kazımak gerek.. hem bilim insanı olarak hem de sade vatandaş olarak!

öyle işte.. gün bitmeden yine yazarım.

2 kupa yaseminli yeşil çay

ara: 1 orman meyveli activia

ÖĞLE: 1 büyük salata kasesi mozarellalı (mozarelladan bir dilim yedim), domatesli, aysbergli, babycornlu, azıcık zeytinli, zeytinyağlı limonlu salata yanında 3 kasap köftesi

200 ml su

akşam: az zeytinyağlı çoban salatası, 2 kase arpa şehriyeli tavuk çorbası

GECE: 4 orta boy nektarin, 2 kocaman erik (özetle epic fail)

4 Haziran 2013 Salı

3. hafta 2. gün

sabah 7'de kalktım.
8'e doğru ofisteydim. ilacımı içmedim, bir kaç gündür yaptığım gibi.

KAHVALTI olarak ofiste bulunan 3,5 etiform pirinç ve mısır patlağı ile zeytin ezmesi yedim.

ÖĞLE: mercimek çorbası ve hellimli salata.

İşten biraz erken çıkıp eve geldiğimde ipler koptu işin stresi, eşimin şehir dışına çıkacak olması ve bnm göçebe gibi annemlere gidecek olmamın verdiği sıkıntı (insan işi yoğunken evden ayrı kalmak istemiyor). eve girdikten sonra önce sehpanın üzerindeki sableleri kestirdim gözüme bir tane ye nefsin körelsin dedim sonra 4 tane yedim sonra anlamsızca müsli. annemlerde bol bulgur pilavı ve fırında yaz türlüsü, kirazlar, karpuzlar, tereyeğlı ekmekler, erikler, nektarinler.. o kadar tıkındım ki yatana kadar sabah gaz sancısıyla uyandım.

sıfır hareket bir iki bardak su ve bir kupa yeşil çay.


3. hafta 1. gün

İşe gidemedim, evden çalışacaktım güya. Ama acayip bir sersemlik, halsizlik, uyku hali, uyumamaktan, yorgunluktan dengem bozuldu hissediyorum.

Sabah insan gibi kahvaltı yapacağıma evde bulunan frambuazlı donut'ı mideye indirdim. yanlış yaptığımı buna gerek olmadığını bile bile.

Sonra tüm gün yediklerim: kurabiye, bir minik çikolatalı kuruvasan, ice tea, akşam 3 ızgara köfte ve zoodle (kabak noddle'ı, tıraşlanmış kabaktan), etiform pirinç ve mısır patlağı bir paket, bir büyük kase müsli sütle, 2 muz, çubuk kraker, 3 sable bisküvi.

şu yediklerimden sadece ızgara göfte ve kabağı bir de müsliyi eşimin yanında yedim diğerleri o yokken. bu ne demek bu saçmalamayı bir başkasının görmesini istemedim, bile isteye saklaya saklaya saçmaladım. çok yazık.

tün gün evde, sıfır hareket, toplasan iki bardak su.

2. haftanın raporu

SADECE 2 GÜN YÜRÜYÜŞ.

Cumartesi akşamı olan fazla yeme toparlanabilecekken, Pazar acayip saçmaladım.

Hareket az, su az, bir gün de dev saçmalama..

Bunun dışında 2 gün sağlam yürüdüm.

2. hafta 7. gün

sabah kahvaltı için dışarı çıktık, kıştan  beri aklımızda olan bir yerdi. aslında düzgün insan gibi yerim diyordum ama herşey diyet dahil çok boş geldi.

brunch gibiydi miktar hatırlamıyorum ama çok çeşitli şey yedim.

KAHVALTI:
maple şuruplu pankek, erik, çilek, taze ceviz, mısır ekmeği, sucuklu yumurta, çörek, peynir çeşitleri, kaymak, simit.

ÖĞLE: Anneme geçince saçma sapan tıkınmaya başladım tekrar 1 kase kiraz, 2 nektarin, 2 donut (donmuş bayatlamış!), iki kase tarhana çorbası, iki dilim kepek ekmek.

AKŞAM: 2 bardak cola zero, 3 tavuk kanat, beyaz ekmek, ezme.

Sonra alandaydık, 1,5 saatten fazla yürüdük, eve geldik bir bardak soda açıp sızmışım.

2. hafta 6. gün

Sabah aç karna tartıldığımda 71.7 çıktım.

Sabah kalktıktan bir saat sonra. 2-3 kuru erik, badem ve çiğ kaju ile yaseminli yeşil çay.

ÖĞÜN: 1 tam+2 yumurta beyazı ile çırpılmış yumurta, 2 wasa, badem, domates, zeytin

ARA: bol biber gazı!

ARA: 1 kayısılı activia

AKŞAM: rakı, meze, levrek, meyve.

(barbunya, fava, topik, karışık kızartma, yoğurtlu semiz, közlenmiş patlıcan hatırladığım mezeler, girit ezme, yağlı beyaz peynir) kiraz, karpuz, kayısı, erik. ızgara levrek. 1-2 kadeh rakı.

gündüz 3-4 saat alandaydık. gece baş başa yemek yedik müziksiz bir mekanda. sonrası ev.